Дознајте повеќе за третманот на зависноста на нашиот блог

Делириум трeмeнс може да се избегне – Еве КАКО да го постигнете

Содржина: Делириум трeмeнс е најтешкиот облик на проява на зависноста од алкохол. Се исполни со променет ментален статус (општа конфузија) и симпатичка препреполнетост (автономна хиперактивност),

Прочитај повеќе >>

Зависност од бромазепами – Еве како да се заувек одрекнете од овој лек!

Содржина: Зависноста од бромазепамите, како и од другите бензодијазепински лекови, превзела епидемиолошки размени на планетарно ниво. Милиони луѓе низ светот, од сите возрасти, злоупотребуваат бромазепамите,

Прочитај повеќе >>