Лекување на зависноста од психостимуланси

Содржина:

Процедури на МедТиМ кои ја победуваат зависноста

Психостимулансите, покрај депресорите и халуциногените, се една од три психоактивни супстанци. Тие делуваат стимулативно на психомоторната активност на организмот. Психостимулансите вклучуваат амфетамини и екстази, а синтетичките амфетамини исто така се нарекуваат и метамфетамини.

Главните фармаколошки ефекти на психостимулансите / психостимулантите се:

Покрај тоа, тие имаат и периферно симпатикомиметско дејство. Тоа значи дека употребата на психостимулансите предизвикува зголемување на крвниот притисок и инхибиција на гастроинтестиналниот мотилитет. Карактеристично за психостимулансите е тоа што се многу брзо апсорбираат од гастроинтестиналниот тракт. Во други зборови, тие целосно слободно поминуваат низ крвно-мозочната бариера, а потоа се избацуваат од организмот, преку урина, во непроменета состојба. 

Злоупотребата и компулзивната употреба на психостимулансите предизвикуваат физичка и психичка зависност од овие психоактивни супстанци. Психостимулансите го тераат организмот до крајните граници на издржливост, целосно неутрализирајќи глад и умор.
Третмани за лекување на зависноста од психостимуланси.

Усмерете го вашиот живот на правиот пат

Повикајте не и закажете разговор со нашите лекари

Дејство и последиците од злоупотребата на амфетамин

Употребата на психостимуланси, односно амфетамин има одредени психички и физички ефекти врз личноста.

Психичките последици од користење на амфетамин:

Физичките последици од користење на амфетамин:

Зависноста од амфетамина – Започнете нова страница во животот!

Амфетамините создаваат физичка и психичка зависност со долготрајна, хронична и компулзивна употреба. 

После долготрајна и постојана употреба, организмот развива одредена толеранција, па личноста ја зголемува дозата за да постигне исти ефект како поранешно. На тој начин, амфетамините стануваат потребни и неопходни супстанци во човечкото тело за нормално функционирање.

Кај лицето кое долго време употребува амфетамини може да се развие амфетаминска психоза (ментален расстрой сличен на параноидната шизофренија) кој се манифестира преку заблуди, халуцинации, илузии и паранои. Ова е многу опасно и ризично состојба, бидејќи лицето во таквите моменти е склонето кон насилство.

Медицински третман за лекување на зависноста од психостимуланси трае 14 дена

Светски признати и проверени методи во нашата клиника, кога станува збор за лечење на зависноста од психостимуланси, ќе ви помогнат да се ослободите од оковите на оваа болест и да продолжите со нормален живот.
Или нека не контактирате преку е-пошта формата подолу.