Место каде новиот живот започнува

Ако мислите дека нема надеж, варате се. Клиника МедТиМ докажа дека решението секогаш постои.

Лекување болести зависности

Иновативни и наградувани методи кои даваат резултати

Лекување на психички проблеми

Комплетна грижа за вашето ментално здравје

Процедури

Современи терапии кои ги засилуваат ефектите на лечењето

МедТиМ - Современа клиника за болести зависности

Добредојдовте во МедТим, вашиот модерен центар за детоксикација од дрога во Белград, Србија. На само 2 часа од Република Македонија, нашиот наградуван тим на искусни лекари обезбедува персонализирани третмани за сите видови зависности. Со современи методи, најсовремена опрема и индивидуален пристап, нудиме внимателна грижа за секој пациент.

Без обзир на озбиљноста на зависноста или психолошките проблеми, посветуваме се на лечењето на секој пациент и сме тука да го подржиме вашиот семеен напор во секој чекор.

Целосно опоравување и трајна трезвеност која ви припаѓа!

Избор на сигурна клиника за лечење на зависности е кључен. Секој центар за детоксикација има различни пристапи, а ефикасноста може да варира. Нашата кредибилност се заснова на конкретни докази, стапките на опоравок, задоволството на пациентите и почитувањето на индустријските стандарди. Осигураваме транспарентност, етика и соработка со здравствени стручњаци за да обезбедиме квалитетен третман, што доказва нашата позиција меѓу најдобрите клиники во областа на лечењето на зависности.

Современа болница за зависности - Пациентите секогаш на прво место

МедТиМ, како приватен центар за детоксикација, се истакнува со своето посветување на здравјето и добробитта на секој пациент. Пружаме сѐобухватен медицински пристап во сите фази на третманот, со акцент на квалитетот на грижата и персонализација за да гарантираме трајни резултати. Нашиот искусен медицински тим соработува со секој пациент, креирајќи потпомагачка околината кој го поттикнува излекувањето и преземањето на контрола над животот.

Искусен тим лекари

Пациентите лечи врвен тим лекари-стручњаци, психијатри, психолози и специјални педагози во најсовремено опремена болница за лечење на зависности, депресија и анксиозност.

Вишедеценијско искуство

Пациентите лечи врвен тим лекари-стручњаци, психијатри, психолози и специјални педагози во најсовремено опремена болница за лечење на зависности, депресија и анксиозност.

Современа интензивна нега

Захвалјујќи богатото искуство на нашиот тим, стекнавме она што е најважно - довербата на пациентите и нивните позитивни препораки за лекување на зависности.

Амбулантно лечење

Секој пациент продолжува со амбулантно лечење во траење од година, а во текот на тој период добива психолошка поддршка преку телефон со психолог или специјален педагог.

Најдобра инвестиција во вашиот живот

Најдобрата клиника за лекување на зависности во Европа

Зависност е болест која може потпуно уништити личниот, но и семејскиот живот на индивидуата, затоа е важно да се препознава на време и да се бара помош.

Приватниот центар за детоксикација МедТиМ нуди целосни пакети и програми за лекување на секој вид на зависност. Независно од видот на зависност, секој пакет вклучува:

Лекување зависности од хероин

Индивидуален пристап кон пациентите ќе ви помогне да заборавите на користењето на овие психоактивни супстанци.

Лекување алкохолизма

Збогом зависности од алкохол и ослободете се од оваа пошаст едном засекогаш.

Третман на зависност од коцкање

Захвалувајќи на иновативни методи на лечење, коцкање ќе станат прошлост.

Лекување зависности од кокаин

Со голем процент на успешност, ги одвраќаме пациентите од употребата на овој наркотик.

Лекување зависности од бензодијазепини

Светски признатите методи за лечење ќе ве ослободат од оваа лоша навика.

Лекување зависности од марихуана

Марихуаната има многу штетни последици по здрављето, од кои е најважната: зависност.

Лекување зависности од опиати

Прилагоден пристап на секој пациент ќе ви помогне да заборавите на користењето на овие психоактивни супстанци.

Лекување на анксиозност

Не дозволувајте ирационалниот страв да ве блокира. Со нашата помош, ќе го преодолеете овој проблем!

Лекување на депресија

Со помош на уникатни психолошки третмани, враќаме смисла на вашиот живот. Зашто решението постои!

Нашата мултидисциплинарност: нашият актив в лечението на зависимости

Усмерете го вашиот живот на правиот пат

Повикајте не и закажете разговор со нашите лекари

Ние сме тука заедно да победиме.

Нова современа клиника во Белград за лечење на сите видови и облици на зависности.

Нашата клиника за лечење на зависности се истакнува по ангажирањето на светски признати експерти во областа на лечењето на зависности. Со многу години искуство, работење со илјадници пациенти од целиот свет и ангажман во најдобрите јавни и приватни клиники во Србија и Русија, гарантираме безупречно следење. На чело на клиниката стои д-р Алексеј Елистратов, меѓународно признат лекар кој е наградуван со бројни награди и признанија за својот придонес во подобрувањето на третманот на зависностите. Како лидер и главен стимулатор нашата визија, д-р Елистратов има повеќе од 30 години искуство и работел во најпрестижните клиники во Англија, Русија и Србија во текот на својата кариера.

Др. Алексеј Елистратов 
-Директор на клиниката –

Тим на меѓународно признати експерти за лечење на зависности.

Покрај клиника за лекување на зависности обложена според светските стандарди, во секое време ви стои на располагање нашиот тим со многу години искуство – психијатри, анестезиолози, интернисти, психолози, специјални педагози, медицински техничари, обезбедување и другиот персоналот. Нашата клиника за лекување на зависности е еден голем тим во кој сите заедно придонесуваат за одржување на висок квалитет на работа, со цел да сите процедури и третмани се изведат според планот за лечење и дадат очекувани резултати.

Проф. д-р Иван Димитриевиќ

Невропсихијатар, редовен професор на Медицинскиот факултет

Гордана Бујисиќ

психијатар

Божана Кончаловиќ

Педагог и советничка за семејство

Др. Катарина Зориќ

лекар-специјалист по психијатрија

Болница за зависности
Максимална комфор и приватност што ја заслужувате

Што се однесува до центра за третман на зависности и сместување, МедТим располага со 19 соби, од кои 6 апартмани со две кревети и 13 соби со еден или два кревети. Дополнително, апартманите се целосно прилагодени и предвидени за пациенти кои сакаат поголема комфор и приватност за време на медицинскиот третман. Некои од собите имаат тераса која исто така е предвидена како простор за пушење. 

За да пациентот оптимално искористи времето за време на послепладневните часови, како и по завршување на медицинските и психолошките третмани, центарот за третман на зависности МедТим нуди забавен и иновативен програм за спа кој вклучува: инфрацрвена сауна, спа Alpha LED Oxy капсула, хипербарична камера, теретана, класична масажа, лимфна дренажа и кинезитерапија.

Меѓународната клиника МедТим за третман на сите видови на зависности и психички расстройства - Секогаш на располагање за вашето здравје, 24/7.

Секогаш сме на услуга на сите наши пациенти. Затоа нудиме услуги за аеродромски трансфер, водејќи го во предвид трошоците и времето на патување.

доаѓаме по вас и ве чекаме на аеродромот.

ви обезбедуваме присуство на преведувач на вашиот матерен јазик, подготвен да ви помогне во секој момент.

ви нудиме целодневна грижа и нега во нашата болница.

по завршувањето на третманот, ве возиме назад до аеродромот.