Центар за спа третмани за опуштање и масажи

Во нашиот центар за третмани на зависности МедТим, ќе најдете модерен спа центар кој вклучува современа сауна, просторија за масажа и просторија за физикална терапија. Пациентите имаат можност да се опуштат во целосна приватност во овој модерен спа центар, обезбедувајќи можност за дневно уживање во мир и користење на благодатите на добробитта.

Физикална терапија и масажи

Успехот во третманот на зависности претставува пред сè во пациентите кои ги победиле зависностите благодарение на нашите иновативни третмани, масажи и процедури, како и техниките на физикална терапија кои ги применуваме. 

Клиниката за третмани на зависности МедТим е опремена со модерни средства за физикална терапија. Масажите се користат во третманот на зависности и психолошки проблеми како средство кое помага во опуштање на мускулите, подигање на тонусот и зголемување на нивната флексибилност. Преку масажа на пациентот постигнуваме релаксирачки ефект на телото, се регулира работата на срцето, намалува крвниот притисок, а истовремено се постигнува и правилниот ритам на дишење.

Хипербаричните камери

Хипербаричните камери обезбедуваат низа предности, вклучувајќи зголемување на концентрацијата на кислород, што може поттикнува оздравување и има благотворни ефекти на различни медицински состојби. Овие предности вклучуваат:
Важно е да се напомени дека користењето на хипербарични камери треба да биде под контрола на квалификувани здравствени стручњаци и може да се пропише како дел од специфичен план на третман за одредени медицински состојби. Предностите може да варираат во зависност од третираната болест и начинот на примена на терапијата.

Cabine Oxy Alpha LED

Cabine Oxy Alpha LED Spa предлага целосно искуство на добробут со бројни предности за кожата и општото благостојние. Некои од нејзините предности вклучуваат:

Усмерете го вашиот живот на правиот пат

Повикајте не и закажете разговор со нашите лекари

Масажи со дренажа или лимфна дренажа

Масажи со дренажа или лимфна дренажа се терапевтски техники кои имаат за цел стимулација на циркулацијата на лимфа, јасна течност што ја носи ќелиите на имунолошкиот систем преку лимфниот систем. Еве некои од добротите поврзани со овие масажи:

Масажите - терапевтски или релаксирачки

Терапевтските масажи обезбедуваат различни добитоци за физичко и ментално благосостојба. Еве некои од честите предности поврзани со терапевтските масажи:

Стимулација со електрична струја или електростимулација

Стимулација со електрична струја или електростимулација масажа може да се користи како додаток на класичните масажи за обезбедување на различни предности. Еве некои потенцијални предности на масажата со електростимулација:

Халотерапија

Халотерапија позната и како солна терапија, е алтернативна пракса која вклучува инхалација на честички со сол за подобрување на здравјето на респираторниот систем:

Потенцијални предности:

Сауна со инфрацрвени зраци

Сауна со инфрацрвени зраци е варијација на традиционалната сауна која користи инфрацрвени радијатори за производство топлина. 

Потенцијалните добити од сауна со инфрацрвени зраци: