Терапија на хепатометаболизмот

Пре него што разговарме за хепатометаболичката терапија, важно е да разбереме значењето на јетрата. Таа е единствен и животно важен орган во нашето тело, чија основна функција е чистење на телото од токсини. Конкретно, главните функции на јетрата вклучуваат:
Во случај на неуспех или значајно намалување барем на една од основните функции на јетрата, тоа може довести до смрт.
Терапевтска хепатометаболика - Главната болест на јетрата е хепатитис.

Првенствено, тоа е болест карактеризирана со акутен или хроничен запалителен процес на јетрата кој, во отсуство на соодветно лекување или во случај на несоодветно лекување, неизбежно води кон развој на фиброза, цироза или рак на јетрата. 

Треба да се напомени дека најчестите причини за хепатитис се вирусите на хепатитис, алкохол, одредени лекови и автоимунски болести. Етанолот (алкохолот), како и токсичниот продукт од неговиот метаболизам, ацеталдехид, играат клучна улога во оштетувањето на јетрата при компулзивна конзумација, односно злоупотреба на алкохол.

Терапевтска хепатометаболика - Решение за јетрата!

На тој начин, алкохолот ги уништува јетрените ќелии, што неизбежно води кон хронично запалување и прогресивно зголемување на врзнатинското ткиво.

Три фази на развој на алкохолните оштетувања на јетрата:

Усмерете го вашиот живот на правиот пат

Повикајте не и закажете разговор со нашите лекари

Решението за проблемот е хепатометаболичката терапија. Поедноставно речено, тоа е правилно избран лек за обнова на јетрата или кој помага во обнова на структурата и нормализација на функциите на јетрата. 

Средствата за обнова на јетрата, по злоупотреба на алкохол, на пример, треба да имаат антиоксидативни и противзапални ефекти, за да спречат развој или напредок на фиброзата. При изборот на лекови, се зема предвид стадиумот на болеста и индивидуалните карактеристики на пациентот.

Хепатометаболичката терапија вклучува:

Хепатометаболичката терапија - Хепатопротектори

Хепатопротекторите не се само лекови кои ги подобруваат метаболичките процеси, туку и ја нормализираат функцијата на јетрата, зголемуваат отпорноста на јетрените ќелии кон штетни фактори и активираат процеси на регенерација.

Хепатопротекторите делуваат преку следниот механизам:

Хепатометаболичката терапија - Средства за детоксикација

Лекувањето со овие лекови има за цел да ги намали токсичните ефекти на етанол и неговите деривати.

Хепатометаболичката терапија - Витамини и минерали

Овие микронутриенти се потребни за да се надомести нутритивниот дефицит во организмот, кој често се јавува во контекст на алкохолната интоксикација.

Третмани за лечење на зависностите

Лекување зависности од хероин

Индивидуален пристап кон пациентите ќе ви помогне да заборавите на користењето на овие психоактивни супстанци.

Лекување алкохолизма

Збогом зависности од алкохол и ослободете се од оваа пошаст едном засекогаш.

Третман на зависност од коцкање

Захвалувајќи на иновативни методи на лечење, коцкање ќе станат прошлост.

Лекување зависности од кокаин

Со голем процент на успешност, ги одвраќаме пациентите од употребата на овој наркотик.

Или нека не контактирате преку е-пошта формата подолу.