Современа болница за лекување зависности во Европа

Болница МедТиМ е специјализирана клиника коа се бави лекувањем зависности, депресије и анксиозности

Со помош на стручниот медицински кадар, како и со уникатниот и иновативен програм за лекување во оваа област, се обидуваме да ги преодолееме сите видови зависности кои се распространети денес и кои, поради природата на болеста, предизвикуваат негативни последици и го уништуваат целиот индивидуален и породичен систем.

Благодарение на современи психолошки методи, третираме психичката зависност, а како резултат се очекува намалување на зависничките механизми кои, во суштина, го држат пациентот во болеста. Поради тоа, му се намалува желбата на пациентот за ефектот добиен од ПСП (психоактивна супстанца).

Принципот на лекување е индивидуален и се формира на основа на дијагностика и психодијагностика на самото почеток на лекувањето.

Отворете ново поглавје во животот и нека зависноста остане ражна споменица.

Лекување на зависностите
вклучува целосен и мултидисциплинарен пристап.

Интеграцијата на различни дисциплини како што се адиктологија, психијатрија, психологија и физиотерапија може да обезбеди холистички пристап кон пациентите. Со комбинирање на овие дисциплини, клиниката може да понуди целосен пристап кој се занимава со медицинските, психолошките и физичките аспекти на зависноста. Исто така, е важно да се вклучи следење по третманот за помош на пациентите да го задржат долгорочното опоравување. 

Еве како секоја дисциплина може да допринесе:

Адиктологија

Адиктологијата се фокусира специфично на разбирање и лекување на зависностите. Експертите во областа на адиктологијата можат да помогнат во развојот на специфични планови за лекување за преодолување на зависностите.

Психијатрија

Чести се ментални расстројства кај луѓето кои патат од зависност. Психијатрите можат да помогнат во дијагностицирање и лекување на расстройства како депресија, анксиозност или други ментални расстройства поврзани со зависноста.

Психологија

Психологијата може придонесе кон разбирањето на психолошките фактори што лежат во основата на зависностите, како што се импулзивно однесување, претходни травми или штетни обрасци на мислење. Различни терапии и пристапи можат да се користат.

Физиотерапија

Физиотерапијата може да игра улога во физичкото опоравување на луѓето кои се зависни. Може да помогне во управување со болка, подобрување на општата физичка состојба и промовирање на здрав начин на живот.

ИДЕАЛНА ЛОКАЦИЈА - САМО 10 МИНУТИ ОД БЕЛГРАД

Клиника МедТиМ се наоѓа во Нови Бановци, прекрасно место на брегот на реката Дунав, кое е лоцирано само на 10 минути од Белград, како и од аеродромот “Никола Тесла”. Близината на автопатот и аеродромот помагаат пациентите за лечење на зависности да пристигнат брзо и лесно до нашата болница.

Третман на зависности - Иновативни постапки

Кога сте ги исклучиле сите опции и се предадете, време е да се обратите кон МедТиМ-овите терапии за третман на зависности.
Клиника за третман на зависности МедТим, преку иновативни медицински постапки, третира физичката зависност, со цел детоксикација и чистење на организмот од токсични супстанци. Го подготвуваме пациентот за инплантирање што му помагаат да развие стабилна апстиненција за време на периодот на рехабилитација. 

Тимот на психијатри, анестезиолози, интернисти, психолози, специјализирани педагози, медицински техничари, обезбедување, како и друго персоналот, со својот стручен придонес, придонесуваат кон одржувањето на високо ниво на квалитет во работата. Сите процедури и техники се спроведуваат според планот на третман и даваат очекувани резултати.

Покрај болничкиот третман, тимот на стручњаци во клиниката исто така организира консултации (отворени врати) за семејства и личности кои имаат проблеми со зависност, депресија и анксиозност, а не се доволно мотивирани за третман или не можат да го следат болничкиот третман.

ЗОШТО ДА ГО ИЗАБЕРЕТЕ МЕДТИМ?

Посебна внимателност и работа се усмерени кон резистентни зависници – оние кои се третирани повеќе пати, од кои помошта и поддршката од социјалната заедница, исто така и широката и тесната, беше одбиена за идните третмани.

Современа болница

Современо опремена болница за третман на зависности завзема повеќе од 2.200 м2 во близина на Белград.

Интензивна нега

Болницата за третман на зависности МедТиМ е опремена со модерна интензивна нега.

Години на искуство

Нашиот стручен тим се состои од лекари кои со своето многу годишно искуство постигнуваат фантастични резултати.

Индивидуален пристап

Принципот на третманот е индивидуален и се формира на основа на дијагностика и психодијагностика веднаш на почетокот на третманот.

Најновите процедури

Процедурите за третман на зависности што се светски признати и даваат долгорочни резултати.

Удобно сместување

Болницата располага со комфорни и современо опремени соби, модерна фитнес-сала, спа центар и физикална терапија.

Нашите врати секогаш се отворени за сите пациенти за консултации.